Hvad skal du vide, inden du køber en båd

båden

Foråret er over os, og inden længe er det sommer. Du kan derfor allerede nu så småt begynde at overveje, om det er i år, at du skal have købt din egen båd for at nyde livet med venner og familie ude på vandet. Hvis pengepungen ikke rækker så langt, eller du blot ønsker en gammel god båd, så er der her nogle råd, som kan vejlede dig til at købe en god gammel båd uden fejl og mangler.

Køb af båd – vores erfaringer!

Den mest hyppige fejl ved førstegangskøbere til en båd er, at de ikke tænker over sit behov og indkvartering for båden. Hvor stor skal båden være, og hvor mange passagerer skal der være plads til ombord? Hvilke funktioner vil du gerne have, at din kommende båd skal have? Husk at få tænk dine behov igennem inden du køber båden. Det er trælst, at få købt en båd til fire personer, hvis dine to børn altid har deres kærester med. Eller omvendt at få købt en båd til ti personer, hvor I altid ender med kun at være to afsted. Hvor skal båden stå, og hvor meget plads er der til dette? Det nytter ikke noget at have en kæmpe båd, hvis man ikke har plads til den i sin garage eller lagerområde. Så inden du begynder at kigge på båd, så find ud af, hvilke behov og krav du har til din kommende båd.

Det gælder ikke om at købe den første og den bedste. Der findes mange forskellige både, så der er rigelig at vælge imellem, og det er ikke nødvendigvis den første båd, som er perfekt til dig. Undersøg alle muligheder og forhandlere, inden du køber din nye båd.

Spørg ejeren af båden, hvordan båden håndteres i vandet. Er det en let eller svær styring eller andet, som du bør vide om båden, inden du køber den. Spørg ligeledes også ind til bådens historie, om den er købt ny af sælger, eller at han også har købt den brugt i sin tid. Det er ikke sikkert, at det har nogen speciel betydning, men det er godt at vide, om din kommende båd, om historie og alderen af den. Du kan bl.a. tjekke bådens historie ved hjælp af bådens identifikationsnummer, som kan findes på forsikringspapirer eller registrering.

Billeder af båden er ikke bare nok. Det er vigtigt, at du kommer ud til båden og kan se den i virkeligheden. Billeder viser ikke alt, og det er nemt at skjule, hvis noget ikke skal opdages af kommende køber. Ved at se båden i virkeligheden kan du se buler, fejl og mangler, som sikkert ikke ville være vist på billeder. Stol ikke på sælgers billeder, da det kan gå gruelig galt, hvis han er i ondt ærinde.

En anden vigtig ting, som førstegangskøbere oftest glemmer, det er, at båden ikke blot er et engangskøb. Der er mange omkostninger forbundet med køb og eje af en båd. Båden koster et beløb, men derudover er der omkostninger til registrering, forsikring, pleje og indretning i båden. Der skal ligeledes også bruges gas og olie på båden, for at den overhovedet kan benyttes.

Disse ovenstående råd skulle gerne være med til at hjælpe dig med et godt køb, at din kommende gode brugte båd. Der er dog mulighed for flere informationer om køb af brugt båd her.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *