Vaskeråd til træningstøjet og håndklæderne

3

Vaskeråd til træningstøjet og håndklæderne

Håndklæder er sammen med pyntepuder en af de nemmeste og mest anvendte metoder til at ændre udseende og karakter i hjemmet. Når moden skifter, kan det være omstændigt at udskifte møbler eller at male væggene, men ved at skifte et par puder, en dug eller håndklæderne på badeværelset, så kan hele rummet ændres og føles nyt.

Men har du for nyligt været ude og købe nye smarte håndklæder til badmintonkampen, eller for at pifte badeværelset lidt op, og er du frustreret over, at de ikke rigtig vil suge særlig godt? Så bare rolig. Det er ikke fordi, de nye håndklæder er af dårlig kvalitet, eller fordi de ikke virker, som de skal. Der er en helt logisk årsag til det.

Hvis håndklædet ikke vil suge vand

Fænomenet er langt fra usædvanligt. Det er rigtig træls at stå i omklædningsrummet og ikke kan blive rigtig tør. Det virker nærmest som om, at de nye håndklæder skyer vandet – hvilket jo slet ikke var meningen. Og når du nu har brugt mange penge for at få nogle moderigtige håndklæder at høj kvalitet, så burde de jo netop være rigtigt gode, ikke?
Svaret er “Nej, faktisk ikke”. – i hvert fald ikke før de er blevet vasket.

Appretur får håndklæderne til at se godt ud

Det er nemlig sådan, at de nye håndklæder stort set altid indeholder “appretur” – en slags stivelse, som vil blive vasket ud af håndklæderne igen. Appretur bliver tilført håndklæder, så de kan tage sig pænt ud i butikkerne, og så støv og skidt ikke så let sætter sig på håndklæderne imens de ligger til udstilling. Til gengæld forhindrer appreturen håndklæderne i at kunne tørre dig ordentligt, så derfor skal det vaskes ud, før dine håndklæder bliver rigtig effektive.

Sengetøj som opfylder disse krav

Det gælder også sengetøj, at det er godt at vaske det nogle gangen inden brug, så du er sikker på at have alle affaldsstoffer ude, inden du skal til at putte dig i det. Det er vigtigt at have styr på alle disse sager når det gælder tekstiler der er i berøring med kroppen i løbet af hele natten.

Du kan finde nogle sunde og gode dyne og pudebetræk på nettet. Tjek fx. Denne artikel som netop handler om hvor vigtigt det er, at selv sengetøj tager sig godt i ud i forretningen. Det kan altså af og til ske på bekostning af sundheden.

Sådan gør du

Det kan godt tage en 5-6 ganges vask, før det er vasket helt ud. Men alternativt kan du bruge følgende tip, og så vil dine nye smarte håndklæder med det samme opnå maksimal suge-evne:

Læg de nye håndklæder i blød i en balje med koldt vand i 24 timer, før de vaskes første ang. Alle håndklæder er belagt med en overfladebehandling i form af appretur, som skal hindre at håndklædet tiltrækker urenheder mens det ligger i butikken. I det kolde vand opløses denne behandling og efter en vask på 60 grader får håndklædet en fantastisk sugeevne.

Brug aldrig skyllemiddel

Mange har for vane at vaske alle deres ting med skyllemiddel. Så bliver det jo dejligt blødt og dufter godt. Men når det kommer til håndklæder, så er skyllemiddel et absolut NO-GO!!! Skyllemiddel lægger en hinde over håndklædet og forringer sugeevnen væsentligt. Så undgå skyllemiddel til håndklæder. Put dem i stedet i tørretumbleren, hvis du gerne vil beholde dem bløde og dejlige.

Med disse tips håber jeg, at du kan komme til at nyde dine bløde håndklæder, og at de må passe rigtig godt som et bidrag til din stil og indretning.

Kilder:
Vask-Guiden.dk

Related posts:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *